Deel ontdekkingen

Pagina top navigatie elementen

De basis van onderzoeken:

4. Trek een conclusie en deel je ontdekking!

En? Wat hebben jullie ontdekt?
Na het uitvoeren van je experiment is het belangrijk een goed overzicht te krijgen van jullie metingen. Vaak heb je al een tabel gemaakt maar is het handig de gegevens ook nog in een grafiek te zetten. Als je meerdere metingen hebt zullen jullie ook gemiddelden moeten berekenen, waarmee je meteen de rekenvaardigheid van je kind kunt oefenen. Als je samen alles op een rij hebt staan kun je je conclusie trekken en jullie onderzoekvraag beantwoorden.

Deel je resultaten
Een echte onderzoeker wil de resultaten het liefst delen met de hele wereld maar broertjes en zusjes, opa’s en oma’s of klasgenootjes zijn ook een goed begin. Je kunt samen met je kind een mooie poster maken waarop jullie laten zien wat de vraag was, hoe die onderzocht is en wat er uit het onderzoek kwam. Of wat dacht je van een mooie spreekbeurt voor de klas geven over het onderzoek!
En het mooie is dat jullie na afloop vast veel nieuwe vragen zullen hebben, je kunt de cyclus dan weer van voor af aan beginnen met jullie nieuwe vraag. Perfect voor nog een woensdagmiddag samen!